Web Analytics Made Easy - Statcounter

«آمنه محمودی زاده» معلم کلاس اول در یکی از مدارس کمالشهر کرج با وجود 2 سال سابقه کار و تجربه کم در امر تدریس، روش هایی را برای تعلیم و تربیت دانش آموزان به کار می برد که متفاوت از روش های معمول بوده و با وجود دغدغه هایی که این روزها برای همه افراد جامعه وجود دارد انجام آنها در حد و حوصله هر معلمی نمی گنجد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، محمودی زاده در کنار مهربانی ذاتی که دارد، با باورهایی که در مورد زندگی و کودکان دارد با مطالعه و اجرای روش های متنوع برای آموزش و یادگیری بهتر آنها تلاش می کند.

این معلم جوان که فرزند شهید هم است در رشته روانشناسی عمومی تحصیل کرده، یک رمان با نام «قاصدک کوچک من» نوشته و اعتقاد دارد پایه گذاری اخلاق و ارزش های معنوی در دانش آموزان بیش از آموزه های علمی ضرورت دارد و ماندگار است.

چه چیزی نگاه شما را نسبت به تعلیم و تربیت متفاوت کرده است؟

در دوران تحصیل خودم رفتارهای متفاوتی از معلمان دیدم و با برخوردهای نامناسب و همراه با خشونت و سردی که باعث ناراحتی و آزار دانش آموزان بود موافق نبودم. به دلیل علاقه زیادی که به بچه ها دارم شادی آنها برایم بیش از هرچیز اهمیت دارد و اعتقاد دارم مباحث درسی را دیر یا زود بالاخره یاد می گیرند و شاید بعضی مباحث هیچ وقت هم به دردشان نخورد اما چیزی که در این دوران از دست می دهند لذت، شوق و اشتیاق دوران کودکی است و خاطرات خوبی که می توانستند با معلم و دوستانشان داشته باشند اما با سختی و خاطرات بد گذشت. برای همین دوست دارم دوران درس و مدرسه و آموزش را برای بچه ها با شادی و روش های نو وخلاق که ایجاد انگیزه کند بگذرانم.

چه چیزهایی در بحث تعلیم و تربیت برایتان اولویت دارد؟

نحوه سلام کردن و نوع برخورد اولیه یکی از مهمترین اصول رفتاری در کودکان است که کودکان خیلی بلد نیستند من برای تقویت این امر با استفاده از یک کلیپ ژاپنی که دیده بودم الگو برداری کرده و با کشیدن یک نقاشی کوچک و نصب آن روی در کلاس به بچه ها چهار نوع سلام کردن در هنگام ورود به کلاس را آموزش دادم. بچه ها استقبال خیلی خوبی کردند. آنها هنگام ورود با نشان دادن یکی از 4 تصویر روی در با انگشت، نوع سلام و احترام را تعیین می کنند. با توجه به اینکه 37 دانش آموز در کلاس هستند هر روز این روش سلام کردن مقدور نیست و هفته ای 3 روز با این روش سلام و حضور و غیاب می شوند و 2 روز دیگر را برای حضور و غیاب با خواندن شعری که برای هر دانش آموز مشخص است آنها هم با شعر حضور خود در کلاس را اعلام می کنند.

روش ها و برنامه های خود را از چه منبع هایی الگو می گیرید؟

ابتدای کارم با فکر اینکه حدود 40 دانش آموز کلاس اولی، که دوره خیلی مهم و بنیانی برای آموزش و تربیت است استرس زیادی داشتم. علاوه بر شرکت در کلاس های آموزش وپرورش، مطالعه فراوان و مشورت با همکاران از سایت های مختلف آموزشی و تربیتی کمک می گرفتم و کم کم با مشکلاتی که دانش آموزان با آن مواجه هستند آشنا شدم و سعی کردم با روش های مختلف و متنوع برای یادگیری آنها ایجاد انگیزه و فعالیت کنم. طوری که دانش آموزان من هر روز منتظر یک اتفاق و روشی تازه در کلاس هستندکه آن روز با چه روشی درس خواهند داشت و این امر اشتیاق آنها برای یادگیری را بیشتر می کند. در ضمن برای شادابی روحیه بچه ها مقنعه های رنگی و شاد سر می کنم که بازتاب آن را در نظرهای بچه ها می بینم.
 

 

 

در زمان اشتباه و خطا با دانش آموزان چطور برخورد می کنید؟

در کلاس یک صندلی فکر داریم که اگر دانش آموزی خطا و یا با دیگری دعوا کند یا کار ناشایستی انجام دهد 5 دقیقه روی این صندلی می نشیند و به رفتار خود فکر می کند. اگر نیاز به معذرت خواهی از معلم یا دوست خود باشد این کار را انجام می دهد. با این کار عذرخواهی، بخشش و گذشت را یاد می گیرد. چون این ویژگی ها لازمه زندگی به ویژه در بزرگسالی است. همه چیز در کلاس با صحبت، به طور منطقی و بدون داد و فریاد باید حل شود و دانش آموزانم با این روش آشنا و انس گرفته اند.

شما در یکی از مناطق محروم تدریس می کنید آیا کار شما را برای اجرای روشهایتان سخت نمی کند؟

درست است من همه جور دانش آموز دارم، دانش آموزی که پدر و مادر معتاد دارد، فرزند طلاق که هر روز خانه یکی از اقوامش است و حدود یک ماه است مدرسه نیامده و دانش آموزی که اختلال یادگیری دارد و با وجود دادن نامه برای مراجعه به مرکز مشاوره هنوز خانواده اش یک بار هم به مدرسه مراجعه نکرده اند. من شرایط آنها در خانه را می دانم و سعی می کنم چند ساعتی را که در مدرسه هستند شرایط و محیط شادی را برایشان فراهم کنم که حداقل در این چند ساعت که در مدرسه هستند به اتفاقات خانه فکر نکنند و برای حل مشکلات درسی آنها نیز زنگ های تفریح برایشان وقت می گذارم تا عقب افتادگی های درسی را جبران کنم.



 

   

این دانش آموزان در تامین مایحتاج درسی و ملزومات هم مشکل دارند؟

بعضی از دانش آموزان به دلیل شرایط مالی خوراکی نمی آورند و برخی از آنها صبحانه نمی خورند و صبح حالت تهوع دارند، من همیشه چند لقمه نان و پنیر در کیفم دارم و به بچه هایی که این شرایط را دارند می دهم. حتی اگر گاهی لقمه من به تعداد بچه های مورد نظر نرسد بقیه دانش آموزان برای دادن بخشی از خوراکی خود پیش قدم و پافشاری می کنند. آنها با این کارها بخشیدن را یاد گرفته اند. در مورد لوازم التحریر هم همیشه تعدادی دفتر و مداد و... در کمدم دارم و وقتی لوازم التحریر دانش آموزانی که شرایط مالی خوبی ندارند در قالب جایزه و تشویق به بهانه های مختلف به آنها می دهم. چون می دانم در غیراینصورت تا هفته ها هم اگر بدون دفتر بمانند نمی توانند تهیه کنند و از مشق و تکلیف عقب می مانند. در این کار همسرم همیشه مرا حمایت می کند و اگر نیاز به کمک مالی باشد دریغ نمی کند.

چه آرزو واهدافی دارید؟

دوست دارم همیشه معلم کلاس اول بمانم و در این پایه که بنیان و تاثیر گذاری بالایی در علاقمندی آنها به درس و تحصیل و همچنین یادگیری، مهربانی، عشق، گذشت و... است آنها را تعلیم دهم.

چه توصیه ای برای همکاران خود دارید؟

درست است حقوق و مزایای ما ناچیز و همه با مشکلات مواجه هستیم اما همه چیز در مادیات خلاصه نمی شود و بچه ها در مدرسه و از ما همه چیز را یاد می گیرند. پس با چشم پوشی از مشکلات سعی کنیم همیشه با لبخند و مهربانی با بچه ها مواجه شویم و برای آنها از دوران کودکی خاطرات خوب به یادگار بگذاریم، شخصیت آنها در این سالها شکل می گیرد.

خدیجه ستارزاده

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۵۸۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید طریفی حسینی با بیان اینکه خانواده‌ها برای ثبت‌نام کلاس اولی‌ها به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند، گفت: برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی ۶۳۶ هزار نفر شرکت کردند و ۲۸ هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: ساز و کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند، در ۲ سال گذشته ۲۴۰ هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

طریفی حسینی ادامه داد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

وی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز توضیح داد: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد

به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیادهای جهانی بیش از ۲۰ مدال طلا داشتیم.

طریفی حسینی ادامه داد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلز متناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی و اینکه آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟! گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشورها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشورها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشورهای مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی بیان کرد: روند افت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با ۱۰ سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است، گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزئی از سواد است اما دنیای امروز بر مهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزو کشورهای پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی ۹۸ درصد است و در حوزه کیفیت، استانداردهای آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشورها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشورهای اسکاندیناوی است.

کد خبر 6098330 علی قدمی

دیگر خبرها

  • معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • دو روی سکه معلم بلاگری/کاهش هوش هیجانی دانش آموزان با تولید محتوا از آن‌ها
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • مشق الفبای زندگی در آغوشی شاید مهربان‌تر از مادر
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابه‌جا از معلمان