Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: هجوم فرهنگی برنامه ریزی شده و پرقدرتی از آن سوی آب‌ها وجود دارد که تلاش می‌کند توجه نوجوانان و جوانان را جلب کنند و تا وقتی معلم و مدیر همراه با نگاه آموزش و پرورش نباشد در کلاس درس اتفاقی نمی‌افتد. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام علی ذوعلم در نشست خبری با رسانه‌ها درباره انتقادات مطرح شده به انتصابات اخیر در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی و نامه جمعی از اساتید علوم تربیتی به رئیس جمهور، اظهار کرد: چالشی‌ترین موضوع سازمان پژوهش این مسئله نیست و در رسانه اتفاقاتی می‌افتد که ممکن است با واقعیت هماهنگ نباشد، برخی دوستان نامه‌ای به رئیس جمهور زده‌اند و نظرات خود را مطرح کرده‌اند که شاید اگر با افرادی که به تازگی منصوب شده‌اند جلسه‌ای می‌گذاشتند و با سابقه و تخصص آن‌ها آشنا می‌شدند چه بسا این نامه را نمی‌نوشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: البته در این رابطه برخی بانیِ کار هستند و بقیه نیز تأیید می‌کنند، رزومه افرادی که منصوب شده‌اند مشخص است و می‌خواهیم آن را روی سایت سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی قرار دهیم. البته هر انتصابی که صورت می‌گیرد عد‌های موافق و عده‌ای مخالف هستند و این دوستان نیز حق اعتراض داشتند که از آن استفاده کردند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به اینکه درِ این سازمان باز است و هر فردی، نکته‌ای دارد آن را می‌شنویم، گفت: چند نفر از اساتید علوم تربیتی که به رئیس جمهور نامه زده‌اند را می‌شناسم و افراد صاحب نظر به نام هستند که از گذشته با آن‌ها رفاقت داشتیم و هماهنگ شده جلسه‌ای را برگزار کنیم تا آن‌ها با افرادی که منصوب شده‌اند از نزدیک آشنا شوند.

ذوعلم ادامه داد: در‌های سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی نمی‌تواند بسته باشد و باید شفاف و پاسخگو باشیم و اگر دوستان دیدگاهی دارند در راستای برنامه درسی و رهنمود‌های رهبر انقلاب و اجرای گام دوم انقلاب باید از آن استقبال کنیم.

انتصاب‌های بعدی سازمان در راستای ارتقای تیم مدیریتی خواهد بود

وی مطرح کرد: خرد جمعی هر مقدار قوی‌تر باشد بهتر است و شخص بنده هیچ گلایه‌ای از این دوستان ندارم چرا که نظرشان را بیان کردند و امیدوارم انتصاب‌های بعدی سازمان در راستای ارتقای تیم مدیریتی باشد. ما باید تیم مدیریتی هم افزا داشته باشیم و متخصصان برنامه ریزی درسی، فلسفه تعلیم و تربیت، جامعه شناسی تعلیم و تربیت و مدیریت در آن حضور داشته باشند و در ابعاد مختلف سازمان پژوهش به کار گرفته شوند.

توجه به معارف و شعار‌های انقلاب اسلامی در برنامه‌ریزی کوتاه مدت مدنظر است

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به اینکه درباره سازمان پژوهش صاحب نظران بیش از اینکه به افراد توجه کنند باید به مسیر، رویکرد‌ها و اهداف توجه داشته باشند، متذکر شد: مسیر ما اجرای کامل برنامه‌ریزی درسی است و هشدار رهبر انقلاب در دیدار اخیر با فرهنگیان مبنی براینکه ما نباید همه کار‌ها را برای بازه زمانی ۱۲ ساله بگذاریم، بسیار حکیمانه و راهگشا بود. براین‌اساس باید به کار‌هایی که در لحظه می‌توان انجام داد توجه کرده و به معارف انقلاب اسلامی و شعار‌های انقلاب توجه کنیم که این موارد جزو برنامه‌های کوتاه مدت ما خواهد بود و نباید با کار‌های میان مدت و بلندمدت منافات داشته باشد.

ذوعلم ادامه داد: از همه افرادی که دلسوز نظام تربیتی هستند و نگران اهداف هویتی آن در مقابل آرایش جنگی دشمن در عرصه‌های فرهنگی و تربیتی بوده می‌خواهیم کمک کنند سازمان وظایف خود را بهتر انجام دهد.

توضیحات ذوعلم درباره انتصاب حجت الاسلام محمدی: او در زمینه تألیف کتاب درسی مهارت دارد

وی با اشاره به انتصاب حجت الاسلام محمدی در معاونت تولید مواد آموزشی بیان کرد: مدت طولانی در این معاونت فردی شاغل نبود و قبل از آقای محمدی نیز فردی مشغول به کار بود که اگر جستجو کنید متوجه خواهید شد بین این دو کدام یک در زمینه توانمندی آموزشی، تألیف کتاب درسی و مهارت برای حضور در این جایگاه بهتر است؛ سعی ما این بوده که یک قدم جلوتر برویم و آقای محمدی بیش از ۵۰ اثر پژوهشی دارد و مدتی به عنوان معاون تألیف کتاب درسی در حوزه علمیه خواهران فعالیت می‌کرد و حتی از قبل از انقلاب اسلامی مولف کتاب درسی بودند، البته در تخصص خاص؛ هیچ فردی نمی‌تواند ادعا کند در تمام جنبه‌های تعلیم و تربیت تخصص دارد.

حساسیت‌های ایجاد شده بی‌مورد است؛ می‌خواهیم از حاشیه دور باشیم

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در پاسخ به این پرسش که برخی می‌گویند در انتخاب‌های اخیر سازمان پژوهش تعهد بر تخصص برتری داشته است، عنوان کرد: نگاه ما این نبوده که تعهد را به تخصص اولویت بدهیم و باید پذیرفت که تغییرات جزو طبیعت نظام اداری است و هم اکنون حساسیت نه چندان بی موردی احساس شده که ناشی از این است که اطلاعات افراد نسبت به دو فردی که منصوب شده اند کافی نبوده یا دغدغه‌های دیگری دارند؛ ما می‌خواهیم کار خودمان را انجام دهیم و از حواشی دوری کنیم، چون کمکی به کار نمی‌کند و زمانی به کار کمک می‌شود که یک صاحب نظر، نکته، مقاله و مصاحبه‌ای را برای تقویت و ارتقای وضعیت علمی انجام دهد و از نقد و بررسی در این رابطه‌ها استقبال می‌کنیم.

ذوعلم افزود: اگر افرادی مدعی هستند که انتصاب‌های سازمان پژوهش سیاسی بوده است باید قرائن آن را مطرح کنند و در این رابطه توضیح بدهند.

حدی که برای تربیت دانش آموزان ترسیم می‌کنیم بسیار متعالی است

وی در ادامه درباره اتفاقات اخیر در مدارس کشور وپخش آهنگی از خواننده آن طرف آبی، عنوان کرد: تربیت نسل جوان و نوجوان متأثر از خانواده، جامعه، همسالان و مدرسه است و در این رابطه فقط مدرسه تأثیر ندارد اینکه می‌گویند ۴۰ سال است تلاش می‌کنیم، اما دانش آموزان در حدی که ما ترسیم می‌کنند نیستند؛ حرف درستی است، چون حدی که ما ترسیم می‌کنیم بسیار متعالی است و نباید نسبت به وضعیتی که در آن قرار داریم راضی باشیم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اظهار کرد: در تمام نظام‌های تربیتی اینگونه نیست که دانش آموزان در حد انتظارات نظام آموزشی و تربیتی، تربیت شوند. یادمان باشد امروز بعضی از آموزه‌ها و رفتار‌ها در خارج از مدرسه شکل می‌گیرد و وقتی وارد مدرسه می‌شود محیط آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. واقعیت این است که دانش آموز، معلم، مولفان کتاب‌های درسی و همه ما در این جامعه زندگی می‌کنیم و از نقاط مثبت و منفی متأثر می‌شویم.

اگر معلم و مدیر همراه با نگاه آموزش و پرورش نباشد در کلاس درس اتفاقی نمی‌افتد

ذوعلم ادامه داد: همانگونه که تشکل‌های فعال، حرکت‌های رسانه‌ای مثبت، مساجد، تبلیغات دینی در جهات مثبتی حرکت می‌کنند از آن طرف هجوم فرهنگی برنامه ریزی شده و پرقدرتی از آن سوی آب‌ها وجود دارد که تلاش می‌کند توجه نوجوانان و جوانان را جلب کنند. کار ما این است که جبهه درست را توانمندتر کنیم و معتقدیم تا وقتی معلم و مدیر همراه با نگاه آموزش و پرورش نباشد در کلاس درس اتفاقی نمی‌افتد.

اصلاح ساختاری و بازآرایی تشکیلاتی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی به چه دلایلی؟

وی خاطر نشان کرد: اتفاقات خوبی که در مدارس می‌افتد نیز باید نشان داده شود و بسیاری از معلمان همراه و همسو هستند. البته ممکن است اختلاف نظر‌هایی وجود داشته باشد که با حوصله، بردباری و گفتگو باید بتوانیم پیشرفت بیشتری داشته باشیم و در این رابطه کتاب‌های درسی هم نقشی دارند، اما کتاب درسی تمام ماجرا نیست. از سوی دیگر اصلاح ساختاری و بازآرایی تشکیلاتی در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با این هدف است که توجه بیشتری در مدرسه نسبت به اسناد تحولی انجام شود که این کار آسانی نیست که با تلاش و تدبیر و همفکری مجموعه‌های دلسوز و دغدغه‌مند محقق می‌شود.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به اینکه کتاب درسی در بحث آزمون و تست مرجع است، اما در زمینه فکری و فرهنگی، معلم و تدبیر مدیر و محیط مدرسه تأثیر بسزایی دارد، افزود: براین اساس طرح بوم را عملیاتی کردیم که دو ساعت در هفته در اختیار مدیر مدرسه است که با اختیار خود اقدام به برنامه ریزی می‌کند البته نباید از اهداف و جهت گیری کلی اسناد بالادستی خارج شود. با توجه به اینکه نیاز دانش آموزان متفاوت است باید ابتکار عمل و خلاقیت مدارس فعال شود.

نکات مثبت مدارس منعکس نمی‌شود

ذوعلم بیان کرد: اگر امروز به طور تصادفی به مدارس سری بزنید می‌بینید که فضای ماه رمضان در جریان است و حتی برخی مدارس جشنواره حجاب برگزار کرده اند، متأسفانه این موارد کمتر پوشش داده می‌شود و نقطه‌ای که ممکن است آسیب باشد برجسته می‌شود که نباید آن را تعمیم دهیم، هم اکنون بیشتر معلمان و دانش آموزان در مسیر صحیح قدم برمی دارند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کلاس درس معلم بازنشسته معلم و مدیر مدرسه رقاصی در مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۶۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمید طریفی حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه خانواده‌ها برای ثبت‌نام کلاس اولی‌ها به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند، گفت: برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی ۶۳۶ هزار نفر شرکت کردند و ۲۸ هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: ساز و کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند، در ۲ سال گذشته ۲۴۰ هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

طریفی حسینی ادامه داد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

وی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز توضیح داد: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد

به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیاد‌های جهانی بیش از ۲۰ مدال طلا داشتیم.

طریفی حسینی ادامه داد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلز متناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی و اینکه آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟! گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند، چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشور‌ها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشور‌ها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشور‌های مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی بیان کرد: روند افت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با ۱۰ سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است، گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزئی از سواد است، اما دنیای امروز بر مهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزء کشور‌های پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد، چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی ۹۸ درصد است و در حوزه کیفیت، استاندارد‌های آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشور‌ها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشور‌های اسکاندیناوی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساخت بیش از هزارو ۷۰۰ کلاس درس درآذربایجان غربی
  • استان بوشهر رتبه ۱۳ کشور در کنکور سراسری را دارد
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ۲۵۰ کلاس درس در اسلامشهر در دست ساخت است
  • ۱۷۳۴ کلاس درس در آذربایجان‌غربی در حال احداث است
  • ۴۰ هزار میلیارد تومان به بدنه آموزش و پرورش اعتبار تزریق شده است
  • برگزاری اردو برای پرورش دانش‌آموزان از ساعت‌ها سخنرانی مفیدتر است
  • امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند