Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@14:21:39 GMT

همراه یک معلم در یک روز کاری مجازی

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۷۰۱۳

همراه یک معلم در یک روز کاری مجازی

به گزارش همشهری به نقل از ایسنا،  ماه‌های پایانی سال ۹۸ بود که خبر انتشار یک بیماری در ایران مانند بسیاری دیگر از کشورهای جهان پیچید. خبر کوتاه، اما بسیار تاسف‌بار بود. خبری که نشان از آغاز دوره جدیدی از زندگی در دنیا داشت.

مردم مجبور به رعایت قرنطینه خانگی شدند، بسیاری از مشاغل تعطیل شد، عید باستانی مردم دیگر به روال سال‌های گذشته برگزار نشد و مهم‌تر از همه این‌ها، روال طبیعی نظام تعلیم و تربیت در حالی که نیمه سال تحصیلی گذشته بود، دچار اختلال شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از معلمی که روی تخت بیمارستان پیگیر درس دانش‌آموزان خود است یا از دبیری که با کمترین امکانات و روی دیواره یخچال خود به تدریس مشغول می‌شود و تا معلمی که «آیلاند فداکاری» سر می‌دهد.

در این راستا، فضای مجازی به علت در دسترس بودنش به کلاس درس برای معلمان تبدیل شد. شبکه شاد از روز اول اردیبهشت ۹۹ به‌طور رسمی شروع به کار کرد. فراهم آوردن محیطی جذاب، پویا، امن و متناسب با نیازهای آموزشی و اجتماعی دانش‌آموزان ایرانی از مهم‌ترین دلایل راه‌اندازی اپلیکیشن داخلی شاد است.

گرچه طراحی چنین برنامه‌ای مطابق با الگوهای نظام آموزشی آن هم بدون هیچ تجربه‌ای از گذشته جای قدردانی دارد، اما این شبکه نیز با مشکلاتی از جمله سرعت کم همراه است.

زینب حمیدی که یکی از معلمان خراسان جنوبی است همانند همه معلمان این روزها نوع جدیدی از تدریس را تجربه می‌کند، او ۱۲ سال سابقه خدمت دارد و به گفته خودش در این سال‌ها در مناطق دورافتاده و حتی با امکانات صفر تدریس داشته و اکنون پس از این سال‌ها تجربه جدیدی از کلاس درس را دنبال می‌کند که در طول سال‌های خدمتش هیچ گاه آن را درک نکرده است.

او تدریس دانش‌آموزانش را در این روزها در فضای مجازی پی می‌گیرد و علاوه بر آن همچون بسیاری از مادران دیگر در این شرایط وظیفه همراهی فرزندش را برای آموختن دروس به شیوه مجازی برعهده دارد.

حمیدی از روزهای ابتدایی شیوع کرونا در ایران گفت، از روزهایی که مدارس تعطیل شد و هنوز ساز و کار مشخصی برای تدریس تعریف نشده بود و او از طریق تلفن هر روز با دانش‌آموزانش در ارتباط بود و محتواهای درسی را از طریق فضای مجازی برایشان ارسال می‌کرد.

وی افزود: در روزهای ابتدایی شیوع کرونا مجبور بودیم برای ارتباط با دانش‌آموزان به صورت فرد به فرد با آنان تماس حاصل کرده و یا در فضای مجازی جویای پیشرفت تحصیلی‌شان شویم.

این معلم اظهار کرد: پس از راه‌اندازی اپلیکشن شاد، بسیاری از مشکلات مرتفع شد، از جمله این‌که معلمان در فضای منسجم‌تری با دانش‌آموزان خود در ارتباط بودند. اما این برنامه نیز مشکلاتی دارد، مشکلاتی از جمله سرعت پایین و عدم توانایی لازم برای دانلود و بارگذاری حجم زیادی از محتواها، عدم نصب بر روی برخی گوشی‌ها و مواردی از این دست.

وی افزود: بسیاری از والدین در روزهای ابتدایی راه‌اندازی این اپلیکیشن به دلیل نداشتن گوشی‌های لازم نتوانستند آن را بر روی گوشی خود نصب کنند و تا زمان خرید گوشی، فرزندانشان از قسمتی از فرایند تحصیل عقب ماندند که وظیفه جبران این عقب‌ماندگی نیز بر دوش معلمان بود.

این دبیر آموزش و پرورش بیان کرد: هرچند ارتباط چهره‌به‌چهره معلم و دانش‌آموز تاثیر بهتری در آموزش دارد، اما اگر به درستی از ظرفیت فضای مجازی در روزهایی که مجبور به استفاده آن هستیم، بهره گرفته شود، می‌توان به یافته‌ها و ابعاد جدیدی از آموزش در این روزها نیز دست یافت.

حمیدی ادامه داد: آنچه که مهم است این است که باید از ره‌آورد این روزهای سخت برای ادامه راه فرایند تعلیم و تربیت به خوبی بهره گرفت، همانگونه که روزهای سخت زندگی، تجربه‌ای برای بهتر زندگی کردن هستند.

وی تصریح کرد: تجربه موفق یا ناموفق بهره‌گیری از فضای مجازی در این روزها می‌تواند نویدبخش گشایش راه‌ تازه‌ای در نظام آموزش و پرورش باشد و آن را از حالت سنتی خارج کند.

این معلم بیان کرد: به عقیده من بسیاری از دروس نیاز چندانی به آموزش چهره‌به‌چهره ندارند و پس از این دوران نیز می‌توان تدریس این دروس را به همین منوال در فضای مجازی پی گرفت و در عوض وقت بیشتری به دورس پایه‌ای و عملی در مدارس اختصاص داد.

کوله‌باری از تجربه برای روزهای آینده تعلیم و تربیت 

حمیدی اظهار کرد: معلمان همواره در شرایط مختلف مشغول تدریس بوده و نه تنها هیچ‌گاه دست از تدریس خود برنداشته‌اند، بلکه همواره روش‌های جدیدی را به اقتضای شرایط برای یک آموزش باکیفیت ابداع کرده‌اند، از معلمی که در روزهای جنگ تحمیلی دست از تدریس برنداشت و کلاس درسش میعادگاه دیدار با خداوند شد و تا معلمی که برای آموختن کلمه‌های زندگی هر روز به دورترین نقاط مرزی سفر می‌کند، در این شرایط نیز معلمان همچون همیشه فرایند تدریس خود را دنبال می‌کنند، هرچند شاید با سختی‌هایی برایشان همراه باشد.

این معلم یادآور شد: امیدوارم با تجربه‌ای که از این نوع آموزش به دست می‌آوریم، بتوانیم فردای بهتری را در نظام تعلیم و تربیت ایران رقم بزنیم.

کد خبر 509979 برچسب‌ها معلمان كرونا در ايران استان خراسان جنوبی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: معلمان كرونا در ايران استان خراسان جنوبی تعلیم و تربیت دانش آموزان فضای مجازی سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۷۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه آزاد حلقه گمشده جدایی جامعه و دانشگاه را یافته است/ تشریح جایگاه طرح صدرا میان دانشجویان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیش‌نشست رویداد صدرا با حضور نمایندگان بیش از ۱۰۰ شرکت صنعتی و خدماتی همزمان با تحصیل دانشجویان و با حضور فعال نمایندگان صنایع بزرگ در دانشگاه، افشین غنی‌زاده سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه، مسعود باغفلکی معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه، مرتضی کهراریان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، علی مهراس مهرابی معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی، احمد اکبری رئیس دانشکده مهارت و کارآموزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، جمعی از صاحبان صنایع و مراکز تولیدی، مسئولان ادارات و ارگان‌های مختلف به‌منظور مصاحبه، جذب و استخدام دانشجویان و دانش‌آموختگان توانمند در سالن آمفی تئاتر دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه برگزار شد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در این نشست اظهار کرد: قوانین دانشگاه آزاد اسلامی بنا به ساختار مناسب از انعطاف خوبی برخوردار است و در سال‌های اخیر این دانشگاه پیشروی تغییرات اساسی مطابق علم نوین روز بوده و اکنون در نسل چهارم دانشگاه پیشرو قرار داریم و رسالت ما حرکت به سمت دانشگاهی است که تولید علم کرده و از علم به سرمایه برسد تا بتواند مشکلات را رفع کند.

افشین‌غنی‌زاده عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با رسالت جدید خود روز به روز به این هدف نزدیک‌تر می‌شود و دست یاری خود را به سمت کسانی که در این زمینه‌ها خلّاق هستند دراز می‌کند و رویدا صدرا عامل قرار گرفتن علم و تجربه در کنار یکدیگر است.

وی تأکید کرد: در گذشته دانشگاه فقط به علم‌آموزی اختصاص داشت، صنایع نیز به تجربه کاری و عملی، شاید خیلی از دانش‌آموختگان دانشگاهی کار عملی زیادی انجام نداده و در محیط واقعی کار قرار نگرفته بودند و صاحبان صنایع نیز فقط به تجربه کاری توجه داشتند و علاقه‌مندی زیادی به جذب دانشگاهیان بی‌تجربه نداشتند، دانشگاه آزاد با یک حرکت نوین به‌عنوان بانی ارتباط و ادغام دانش و تجربه می‌خواهد کاری کند تا دانشجویان علاقه‌مند را با تجربه کاری و صنایع و صنعت آشنا و نه‌تنها صنعت، بلکه شرایط ‌مناسب تجربه‌اندوزی در هر نوع کار و درآمدزایی در جامعه را ایجاد کند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه افزود: دانشگاه آزاد حلقه گمشده جدایی جامعه و دانشگاه را پیدا کرده و می‌خواهد جوابگوی این سؤال باشد که چرا ما باید تعداد زیادی بیکار یا تحصیل‌کرده بیکار در جامعه داشته باشیم و امروز شما مسئولان و صاحبان صنایع اینجا هستید که با همفکری، دانشجوی دارای مهارت و تخصص کاری تربیت کنیم.

غنی‌زاده متذکر شد: نخست رویداد صدرا معرفی تمامی صنایع کرمانشاه و صاحبان صنایع است تا صنایعی که گمنام مانده‌اند در این فرصت در محیط دانشگاهی به جامعه معرفی کنیم تا محصولات آنها دارای فروش خوب بوده و دانشجویان ما مهارت کاری و در ادامه با پشتکار شغل مناسب داشته باشند.

وی در ادامه توضیح داد: خروجی رویداد صدرا جدا از اینکه به اشتغال جوانان شهر ما و جوانانی که سرمایه کافی ندارند تا توانایی تجربه کاری داشته باشند کمک می‌کند، بلکه برای صنایع و صاحبان کار نیز مزایای زیادی در پی دارد؛ از قبیل بهره‌وری از نیروی کاری دانشگاهی ارزان، استفاده از نیروی کاری با اخلاق، عدم نیاز به تعهدات بیمه‌ای، عدم نیاز به تعهد استخدام نیروی بی‌کیفیت تا یافتن نیروی توانمند و با پشتکار و موارد ارزشمند و مثبت دوطرفه دیگر.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، خطاب به حاضران گفت: باید مجموعه حاضر از صاحبان کار، مسئولان و دانشگاهیان هرکدام صدای ما بوده و دیگران را با نتایج ارزشمند رویداد صدرا آشنا کنید تا فضایی مثبت و مناسب ایجاد شود و شاهد ارتباط خوب دانش و تجربه باشیم و همه پای کار باشند؛ چراکه خیر و منافع ما و استان کرمانشاه در آن است که به جایی برسیم که تعداد زیادی از دانشجویان ما مهارت کاری هم بیاموزند و بدون تردید مدرک دانشگاهی با مهارت کاری معتبر است و این رویداد کمک حال مهارت‌آموزی است.

دانشجو نباید دغدغه‌ای جز تحصیل داشته باشد

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه هم اظهار کرد: طرح صدرا موضوع ارتباط دانشجویان با صنعتگران، تولیدکنندگان و کارفرمایان بوده و طرح قابل تقدیری است و از کسانی که آن را پیشنهاد کردند تشکر می‌کنم، البته ما در چندین سال گذشته به‌طور مستمر با دانشگاه ارتباط و دفاتر ارتباط صنعت و دانشگاه را داشتیم؛ چراکه یک حلقه مفقوده ارتباط صنعت و دانشگاه و کارآفرینی وجود داشت و همه می‌دانند کسانی که درس را تئوری خوانده و بعد وارد بازار کار می‌شوند این دروس تئوری آنچنان کارایی برای آنان ندارد.

فرهاد مرزی در ادامه توصیه کرد: در چندین سال گذشته کسانی به من مراجعه کردند که دارای مدرک لیسانس و فوق‌لیسانس حسابداری بودند و زمانی که آنها را به شرکت یا کارخانه‌ای برای حسابداری معرفی کردیم نتوانستند حتی یک سند قابل قبول حسابداری را برای اداره دارایی تنظیم کنند؛ اما یک شخص با تجربه چندین ساله و دارای مدرک دیپلم این کار را انجام می‌داد، در زمینه‌های دیگر مانند  مکانیک و متالوژی نیز به همین ترتیب و این طرح حلقه مفقوده دانشگاه و صنعت را رفع می‌کند، بدون تردید تجربه در کار بسیار مهم است و باید در کنار تحصیلات دانشگاهی تجربه کاری نیز وجود داشته باشد.

وی تأکید کرد: ما نباید عادت به راحتی داشته باشیم و باید برای یک بار فرهنگ خوب و درست کار کردن را یاد بگیریم و این نیاز به حضور در متن کار در کنار تحصیلات دانشگاهی دارد که طرح صدرا این کار را انجام می‌دهد، اگر فکر دانشجو برای خود باشد قطعاً موفق خواهد شد و اشتغال نیاز به دانش و تجربه دارد و آن با ارتباط صنعت و دانشگاه محقق می‌شود و با طرح صدرا می‌توانیم مشکل بیکاری را در جامعه به‌خصوص کرمانشاه رفع کنیم، البته باید موضوع تأمین اجتماعی و بیمه این دانشجویان در قالب تفاهم‌نامه بین دانشگاه، سازمان تأمین اجتماعی و اداره کار رفع شود تا هزینه‌ای اضافی برای کارفرمایان ما نداشته باشد و تعهدی ایجاد نکند و کارفرمایان در بخش‌ها و صنوف مختلف از آن استقبال کنند.

طرح پویش چه مزایایی دارد؟

رئیس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و متولی و دبیر پیش‌نشست رویداد صدرا هم به‌صورت تخصصی به معرفی بخش‌ها مختلف این طرح پرداخت و توضیح داد: در کنار کسب دانش باید کسب مهارت نیز صورت گیرد تا دانشجویان در آینده در اشتغال و کاریابی موفق باشند، مسیری که دانشگاه به‌عنوان نقشه راه اشتغال و کارآفرینی ارائه کرده، دارای چهار بخش برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت، برگزاری دوره‌های فنی و حرفه‌ای، طرح پویش و راه‌اندازی کارگاه‌های کاربنیان با هدف کارآمادگی و اشتغال‌آفرینی است.

اکبری یادآور شد: طرح پویش از نگاه صنعت همان طرح کارآموزی سابق است و انتظار این است که واقعی‌تر و جدی‌تر به این طرح توجه شود و مهم‌ترین دستاورد طرح پویش نحوه ارتباط‌گیری در محیط کار، ارتباط با همکاران و ارتباط با مشتری است که در محیط دانشگاه کسب نمی‌شود.

وی توضیح داد: از مهم‌ترین مزایای طرح پویش برای دانشجویان آشنایی با محیط کار، ارتقای مهارت، افزایش انگیزه تحصیلی، دریافت کمک هزینه تحصیلی، ارتباط با متخصصان، کشف استعداد‌های خود، مواجهه با مسائل واقعی، ظهور ایده‌های کارآفرینی و آشنایی با محیط کار بوده و مزایای آن برای شرکت‌ها شامل بهبود روحیه رهبری برای پرسنل، معرفی شرکت به عموم، افزایش بار آموزشی مجموعه، ورود نیرو‌های جدید به شرکت، تبلیغات، افزایش کارایی، استفاده از نیروی ارزان‌قیمت است.

رئیس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و متولی و دبیر پیش‌نشست رویداد صدرا به این نکته هم اشاره کرد که طرح پویش به صورت دو واحد درسی به مدت ۲۴۰ ساعت کار و کسب مهارت طی یک‌ سال کار عملی در صنعت ارائه می‌شود.

اکبری گفت: طرح پویش بدون شهریه و مازاد بر سطح واحد‌های اخذ شده است، شامل بیمه حوادث دانشگاه است، حق‌الزحمه‌ای به صورت مستقیم به دانشجو ارائه نمی‌شود و امکان شرکت در دوره‌های فنی حرفه‌ای در قالب طرح پویش هم وجود دارد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه هم با تأکید بر جایگاه اشتغال‌آفرینی برای جوانان بیان کرد: علم اقتصاد منابع محدود و نیاز‌های نامحدود دارد و اگر می‌خواهیم رشد کنیم باید تولید کنیم، متأسفانه بسیاری از دوستان ما تولید را مترادف صنعت می‌دانند؛ در صورتی که دامنه تولید می‌تواند کالا یا خدمت باشد حتی یک موسیقی نیز می‌تواند کالا باشد و درآمدزایی کند.

کهراریان افزود: تولید نیازمند نیروی انسانی، تجهیزات و تکنولوژی، آموزش و پژوهش است و ما نمی‌توانیم بگوییم که متخصصان دانشگاه کم‌کار هستند؛ چراکه دانش، تخصص و کسب مهارت در دوران تحصیل اتفاق می‌افتد و با پشتوانه اخلاق همراه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تحصیل فرد در دانشگاه اگر به درستی هدایت شود جهش در تولید ایجاد می‌کند و باید دانشگاه را با تولید آشتی دهیم، ما باید دانشگاهی اخلاق‌مدار و کارآفرین داشته باشیم و صنعت، خدمات و آموزش در کنار هم اتفاق بیفتد تا شاهد موفقیت باشیم.

در پایان این مراسم از صاحبان و مدیرعاملان ۱۸ شرکت حاضر در نمایشگاه کارآفرینی که در هفته پژوهش سال ۱۴۰۲ در نمایشگاه این هفته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه حضور فعال داشتند با ارائه لوح تقدیر تجلیل و مقرر شد رویداد صدرا اول و دوم خردادماه با توافق جمعی به صورت نمایشگاه یا برگزاری همایش یا سمینار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه برگزار شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشگاه آزاد حلقه گمشده جدایی جامعه و دانشگاه را یافته است/ تشریح جایگاه طرح صدرا میان دانشجویان
  • معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد
  • تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • مادری که عمرش را پای معلم شدن دختر ناشنوایش گذاشته است
  • دو روی سکه معلم بلاگری/کاهش هوش هیجانی دانش آموزان با تولید محتوا از آن‌ها
  • عکس| اعتراض عجیب‌وغریب چینی‌ها به شرایط کاری
  • هرقانونی در فضای مجازی به معنای محدود کردن فضای مجازی نیست!
  • تدریس مشق عشق در یک مدرسه عشایری+ فیلم و عکس
  • مشق الفبای زندگی در آغوشی شاید مهربان‌تر از مادر